Skip to main content

Over ons

Wij zijn Freerk en Lynke Reitsma en zijn samen in 2010 onze eigen kinderopvang begonnen. Zelf hebben we een groot gezin maar plaats genoeg in ons hart voor nog heel wat kinderen erbij.

79 DSC 0067Onze opvang bestaat uit drie verschillende groepen. Een groep voor de dagopvang 0 – 4 jaar, een peutergroep en een b.s.o. ‘s Morgens hebben we de groep  opgesplitst in een peutergroep en een babygroep.  Zo krijgt iedereen de aandacht die hij verdient. Zo kunnen we professionele en vertrouwde opvang bieden voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Binnen de structuur van een veilige en warme omgeving gaan we zoveel mogelijk uit van de mogelijkheden van het kind.

Samen met een team van 7 mensen runnen wij Kinderopvang Garyp. Alle Pedagogische medewerkers hebben inmiddels ruime ervaring op gedaan. Ook elk jaar wordt de nodige scholing georganiseerd voor iedereen.

Wij bieden:

  • Een vaste leidster die een stabiele factor is op de groep. Iedereen heeft een vaste mentor, een baby heeft maximaal 2 vaste gezichten.
  • Buiten ontdekken en spelen in een natuurlijke omgeving
  • Samen spelen, opgroeien in een sociale omgeving
  • Stimuleren van de mogelijkheden van het kind
  • Bij de kleintjes gaan we zoveel mogelijk uit van het persoonlijke schema

Wij zijn een erkend en geregistreerd kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Onze opvang voldoet aan de kwaliteitseisen van de Wet Kinderopvang. Dit houdt in dat er o.a. zorgvuldig gekeken wordt naar de Veiligheid, Hygiëne, Pedagogische plan, en Leidster-kind ratio.

Doordat wij bewust hebben gekozen voor deze kleinschalige opvang, kunnen wij elk kind ruime aandacht geven. Elk kind krijgt bij ons maximaal de gelegenheid om zich persoonlijk te ontwikkelen. Deze ontwikkeling willen wij stimuleren door ons aanbod van activiteiten. We hanteren een vast ritme voor de grotere kinderen en voor de baby's bieden we zorg op maat.

Natuurbeleving vinden we erg belangrijk. Dit betekent dat de kinderen bij ons veel buiten zijn en door de natuurlijke inrichting van onze speelweide de natuur leren beleven. Samen steentjes, takjes of blaadjes zoeken, in het zand een geul maken voor water.

Openingstijden

Wij zijn geopend van
maandag t/m vrijdag
van 6.30 tot 18.30 uur

Tarieven

Bij ons betaalt u in principe alleen de afgenomen uren per dag. Wel wordt hiervan van te voren een berekening gemaakt zodat u vaste uren afneemt en daarom een vast bedrag per maand betaalt.

Flexibele opvang

U kunt bij ons flexibele uren afnemen, Belangrijk is dat wij van te voren  een een rooster krijgen  wanneer u kind bij ons komt.  Voor de afname van uren kunt  u kijken onder het kopje tarieven.

Pedagogisch beleid

Kinderopvang Garyp is een kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 12 jaar.
Bij ons is ieder kind uniek. Doordat wij een kleinschalig kinderdagverblijf zijn kunnen wij ieder kind de zorg en aandacht geven die het nodig heeft.

Buiten spelen

Kinderen spelen te weinig in de natuur, daarom spelen wij met de kinderen vanaf 3 jaar graag buiten. Lekker op ontdekkingstocht in de bosjes, de natuur beleven in al zijn elementen.

Peuterspeelgroep 'Tomke'

Onze peuterspeelgroep is een aanvulling op de thuissituatie en bied kinderen van 2 tot 4 jaar extra ontwikkelingsmogelijkheden doordat ze samen met andere kinderen spelen en activiteiten doen.