buiten spelen

01Kinderen spelen te weinig in de natuur, daarom spelen wij met de kinderen vanaf 3 jaar graag buiten. Lekker op ontdekkingstocht in de bosjes, de natuur beleven in al zijn elementen. Vies worden, het ontdekken van je grenzen en ook onbezorgd spelen zonder dat je teveel beperkt worden door de grenzen van een huis of tuin, dat is het idee.

Kinderen vinden het fijn om de ruimte hebben en de ruimte is thuis of op de opvang maar al te vaak beperkt. In onze speelterrein niet, dit terrein beslaat ongeveer 2000 vierkante meter en wordt omheind met bosjes en bomen. Elke week als het mooi weer is zijn we hier regelmatig te vinden.

Elke week bedenken we weer wat anders, dit kan zijn het bouwen van een hut tot het spelen met oude autobanden of het maken van een kampvuur. Alles gebeurd onder de supervisie van ons en er worden duidelijke afspraken met  de kinderen gemaakt. Voor de jongere kinderen hebben we een aangepaste versie en natuurlijk vrij spelen binnen de grenzen van het terein. Ook hoort de vijver bij ons speelterein en daarom hebben we voor de jongsten die geen zwemdiploma hebben een zwemvest.Ook maken we afspraken met de kinderen of we hier wel of niet mogen spelen.

 

 

 

Copyright ©2019 Kinderopvang Garyp | Alle rechten voorbehouden | Website door IT-wurk